«بدون شرح به وایت اسناد ساواک» دومین کتابی است که در این زمینه از سوی مرکز بررسی اسناد تاریخی منتشر شده است. این کتاب که در جای جای جلد آن واژه «خیلی محرمانه» آمده است، روابط ایران و انگلیس، ایران و آمریکا و ایران و اسرائیل را در عصر پهلوی آشکار میکند.
کتاب «تاریخ جهان» نوشته فیلیپه فرناندس آرمستو و ترجمه شهربانو صارمی از سوی نشر ققنوس منتشر شد. در این کتاب زندگی و هنر انسانها، از دوران نخستین سکونتگاههای بشر روی زمین تا پایان قرن بیستم، روایت شده است.
سالانه تعداد بیشماری زائر از ایران برای زیارت این اماکن مقدس راهی آنجا میشدند که این خود منشأ پیامدهای فراوان اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای هر دو جامعه ایران و عثمانی بود
هدف پژوهش حاضر، بررسی جایگاه عتبات عالیات و جایگاه و نحوه تأثیر آن در مناسبات ایران و عثمانی در نیمه دوم قرن نوزدهم است. در این کتاب تلاش میشود به یک پرسش اساسی «عناصر تعیینکننده در مناسبات سیاسی میان ایران و عثمانی در سرزمین عتبات عالیات چیست؟» پاسخ داده شود
«اتفاقات تاریخی به روایت اسناد ساواک» دومین کتابی است که مرکز بررسی اسناد تاریخی در این زمینه منتشر کرده است. در این کتاب نمونههایی از شیوه رفتاری در دوران حکومت پهلویها به عنوان آئینه عبرت در برابر دیدگان عبرتبین قرار داده شده است.
"زاپاتا" از رهبران برجسته قیام بزرگ مردم مکزیک علیه رژیم دیکتاتورى "پورفیریو دایاز "به شمار مى آید که در سال ۱۹۱۰ آغاز شد.به واسطه نقش موثرى که او در جریان انقلاب داشت به یکى از قهرمانان ملى مکزیک بدل شد و به همین دلیل جنبش انقلابى که از ایالت "چیاپاس "مکزیک آغاز شد را به احترام او "زاپاتیستا" یا "زاپاتیستاس" مى خوانند.
اپریل سال 693 پیش از میلاد (در بیشتر کتابهای تاریخ عهد باستان؛ 17 اپریل)، و پیش از تاسیس یک دولت واحد در ایران، ارتش آشور بانیپال (حکمران مناطقی در شرق مدیترانه به پایتختی نینوا ـ موصل ـ در شمال عراق امروز) شهر شوش را متصرف شد و ویران ساخت.
نخستین قانون کیفر عمومی و آئین دادرسی کیفری ایران که بیش از 5 دهه رعایت شد از 24 فروردین 1305 (13 اپریل 1926) به اجرا درآمد. این قانون ترجمه قانون آئین دادرسی سال 1804 فرانسه بود که هنوز هم در ممالک فرانسوی زبان ازجمله بلژیک اجرا می شود.
اردشیر یکم (به نوشته مورخان یونانی؛ اردشیر درازدست) که بر جای پدر نشسته و شاه ایران شده بود نیمه اپریل سال 465 پیش از میلاد تصمیم گرفت که تخت جمشید پایتخت اول ایران (شاه نشین) باشد. [مورخان یونان باستان تخت جمشید را در جهان به «پرسپولیس» معروف ساخته اند].
این حادثه به تحریک دولت عراق ، در روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۵۹ (۳۰ آوریل ۱۹۸۰) توسط عدهای که خود را گروه الشهید از طرفداران خودمختاری خوزستان مینامیدند آغاز شد و به اشغال شش روزهٔ سفارت ایران در لندن انجامید.این ماجرا در نهایت با دخالت نیروهای ویژه بریتانیا (اسایاس) در روز ۱۵ اردیبهشت و با کشته شدن ۵ نفر و دستگیری یک نفر از اشغالگران و آزادی ۲۶ ...
15 فروردین 1321(چهارم اپریل 1942) هزاران زن لهستانی پس از تصرف کشورشان به شوروی منتقل و سپس به عنوان آواره به ایران فرستاده شدند.این آوارگان در «دوشان تپه» و چند نقطه دیگر در خارج از شهر تهران اسکان داده شدند.
در سال ۱۳۵۷ خورشیدی، گروهی زمین شناس روس سوار بر هلی کوپتر بر فراز منطقه ای دور افتاده و خالی از سکنه در جنوب سیبری در پرواز بودند که ناگهان چند کلبه در دل جنگل های تایگا توجه خلبان را به خود جلب می کند.کنجکاوی باعث می شود که فرود بیایند و ببیند قضیه چیست. به محض پیاده شدن، با یک خانواده روبرو می شوند که ۴۲ سال در انزوای کامل و بدون تماس با هیچ انسان ...
وینستون چرچیل نخست وزیر وقت انگلستان هفتم اپریل 1941 (18 فروردین 1320) دستور انتقال یک لشکر از هندوستان آن کشور (بریتیش ایندیا) را به بصره داد. بهانه اعزام این لشکر که عده نفرات آن به چهار هزار تن هم نمی رسید محافظت از حوزه های نفتی بیان شده بود، ولی در واقع، ماموریت این نیرو اشغال نظامی ایران در فرصت مناسب بود؛ زیرا که دولت تهران عمیقا متمایل به آلمان ...
نبرد باغ آورد که با نام نبرد مرادتپه هم شناخته می شود آخرین درگیری مهم طی جنگ ایران و عثمانی در فاصله سال های 1730 تا 1735 بود . ارتش ایالتی عثمانی در قفقاز پیش از آن که بخش اصلی سپاهیان ایرانی وارد نبرد شوند به طور کامل توسط گارد پیشرو ارتش نادر منهدم شد .
دولتهای استعمارگر اروپایی که پس از ساخت توپ و تفنگ و قطب نما [برپایه روش چینیان در ساخت باروت و قطب نما که مارکو پولو در سفرنامه خود شرح داده بود] و یافتن راههای دریایی، از اواخر قرن پانزدهم با هدف بلعیدن سرزمین های دوردست و از چنگ یکدیگر خارج ساختن آنها وارد یک رشته رقابت های خونین شدند که از قرن نوزدهم این رقابت مسلحانه به مذاکره و تقسیم مسالمت آمیز ...